Añadir a Favoritos
Contacto
Inicio
IVAC
ORGANITZACIÓ EDCINE
CONTINGUTS
EDICIÓ A VALÈNCIA
IDIOMA
CONTINGUTS
Horari
Programa
INFORMACIÓ
PROFESSORAT
ALLOTJAMENT
DOSSIER
Curricula del professorat
Nicola Mazzanti
Director del seminari. Coordinador d'EDCine per a la Cinémathèque Royale de Belgique
En l'actualitat és assessor independent a Europa i USA, en projectes d'envergadura sobre la transició dels Arxius Cinematogràfics a les Tecnologies Digitals per a la conservació i la distribució, i des de fa 20 anys treballa al camp dels arxius i la restauració fílmiques.

Començà com a arxivista cinematogràfic a mitjans dels 80, fundà i dirigí durant 10 anys el Festival de cine de Bolonya “Il cinema Ritrovato”, reconegut en el món sencer com a punt de trobada d'història cinematogràfica i restauració, i encara avui és membre de l'equip de programació.

Com a restaurador cinematogràfic, fundà i dirigí “L’Immagine Ritrovata”, un dels principals laboratoris de restauració de pel·lícules a Europa (el qual va rebre el prestigiós premi Jean Mitry per “la seua destacada contribució a la conservació i apreciació del cinema mut” en 1996) i ha sigut el responsable de centenars de restauracions analògiques i digitals de cinema mut i sonor al llarg dels últims 15 anys.

Ha sigut director i coordinador de nombrosos projectes internacionals de formació per a arxius cinematogràfics i d'investigació i desenvolupament en l'àmbit de les tecnologies digitals aplicades a l'arxiu i a la conservació fílmica.

Professor i lector de teoria i pràctica de l'arxiu cinematogràfic i la restauració en diverses universitats (Frankfurt, Bolonya, Udine, Braunschweig), també ha participat i comisariat molts simposios al voltant del món i ha publicat assatjos i articles sobre restauració cinematogràfica i història del cinema en nombrosos llibres i revistes, en Itàlia i altres païssos.

És membre també de la Comissió Tècnica de la Federació Internacional d'Arxius Fílmics, membre i ex-director d'AMIA (Asociación de Archiveros de Imágenes en Movimiento) y de SMPTE, del qual forma part del comité TC21 AFR AHG.
Paul Read
Assessor de postproducció cinematogràfica i digital. Entra a formar part de Kodak Ltd al Regne Unit en 1960 (després d'haver estudiat química, biologia i matemàtiques en University College, Londres, UCL), treballant en investigació aplicada, assessorament i comissionat d'instalacions tècniques cinematogràfiques en Europa i Àsia i temps després amb Eastman Kodak en USA.

Realitza estudis de doctorat en RIT, Rochester, NY & UCL, sobre ingenieria química fotogràfica. En 1973 s'uneix a Kay Laboratories, Londres, com a Director d'Operacions. Des de 1979 fins l'actualitat treballa com a assessor tècnic independent de projectes i direcció tècnica de noves tecnologies en la indústria cinematogràfica i televisiva. Entre els seus clients s'inclouen empreses, departaments governamentals de molts païssos, tribunals, companyies asseguradores i universitats.

En 1989 el seu antic interés pels arxius fílmics propicia que siga designat legalmente conservador de la British Pathé Collection, membre del Gamma Group, i s'involucre en el “Proyecto Archimedia de la Unión Europea” en nom de SOHO GROUP. Assessor tècnic de restauracions cinematogràficas empleant primer pel·lícula convencional i posteriorment aplicant tècniques digitals.

Des de 1997 entre els seus clients hi ha diverses empreses europees de postproducció cinematogràfica que utilitzen el sistema Digital Intermediate, és assessor d'European Broadcasting Union i dels membres del projecte d'investigació de la Unió Europea First (2000-2003) i EDCine (de 2006 a la actualidad). Membre de la Comissió Tècnica de la FIAF fins a 2008 i membre de BKSTS.

Autor d'articles i llibres sobre pel·lícula cinematogràfica, Digital Intermediate, restauració de pel·lícules d'arxius cinematogràfics i tecnologies per a arxius d'imatge digital.
Siegfried Foessel
És el director de l'Equip de Cine Digital en l'Institut Fraunhofer de Circuits Integrats IIS.

Va començar la seua carrera professional com a enginyer en el Fraunhofer IIS en Erlangen. Del 1994 al 2001 va ser el principal responsable del sector de sistemes d'automatització i processat de  la imatge, posteriorment dels sistemes de sensors industrials. En el 2000 obté el seu doctorat per la Universitat d'Erlangen. 

Des de 2001 Foessel és director i coordinador de tots els projectes de Fraunhofer IIS sobre cine digital. Açò inclou el desenvolupament de noves càmeres d'alta resolució com l'ARRI D20, l'estandardització  de nous algoritmes de compressió de dades per a cine digital, el desenrotllament de nous dispositius d'emmagatzemament i la millora dels processos de treball.
   
En 2001 Foessel es convertix en membre del grup ISO JPEG. A més és membre de SMPTE, FKTG, DIN I EDCF. Dins del grup JPEG presidix l'equip de Cine Digital i Motion JPEG 2000.
Arne Nowak
Director del projecte d'arxius fílmics digitals en el Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS en Erlangen, Alemanya. Després de licenciar-se en Ingenieria elèctrica en Ilmenau Technical University, comença la seua carrera professional en 2002 treballant en la investigació i desenvolupament en el camp dels sistemes de producció per a televisió digital, incloent-hi els arxius de dades i els gràfics en temps real.

En 2006 s'uneix a Fraunhofer IIS per a treballar en el sistema d'arxiu de pel·lícules digitals. Des d'ençà és el responsable de desenvolupament de l'arquitectura del sistema d'arxiu per a la qual dirigeix els anàlisis dels requisits dels usuaris i coordina la implementació i les proves de software. També col·labora en projectes sobre procés de treball de la postproducció digital, compressió i processament d'imatge. Membre de FKTG i AMIA.
Florian Schleich
Diplomat en Informàtica (FH) en la Universitat de Ciències Aplicades en Nuremberg amb la tesi “Adaptive JPEG 2000 Transcoding for RTP Streaming”, des de 2008 poseeix un Máster en Matemàtiques Aplicades de la Universitat de Hagen.

De 2003 a 2005 treballa en Hetzner Online AG, abans de convertir-se en ajudant d'investigació i després en investigador en el Fraunhofer Institute for Integrated Circuits IIS en Erlangen, Alemanya, on forma part de l'equip que treballa sobre les aplicacions del JPEG2000 i les d'arxius digitals.
Luis Nunes
Diplomat en Enginyeria Electrònica i Informàtica per l'Institut Superior Tècnic de Lisboa, Portugal. Actualment exerceix en MOG SOLUTIONS el càrrec de responsable del Projecte EDCine.

Membre en l'equip que és líder mundial de ferramentes MXF, també ha estat lligat al desenvolupament de solucions IT per als mercats de Broadcasting i Cine Digital, així com a activitats d'estandardització del SMPTE.


 © IVAC - La Filmoteca · INSTITUT VALENCIÀ DE CINEMATOGRAFIA RICARDO MUÑOZ SUAY · TEL: 96 353 93 00 · FAX: 96 353 93 33